Publicat în Monik sau d-ale mele...

Pisica neagră…vise întrerupte 

Dupa o saptamana nebuna am avut si eu o idee năstrușnica aseară, una mica si nevinovata: sa dorm pana nu mai stiu de mine, e weekend doar. La orizont nu se intrezarea nimic ce ar fi putut împiedica aceasta rătăcire de moment.  Astrele aliniate mi-au comunicat că nu am de ce ma teme, prin urmare m-am lasat repede supusa unui somn lin, cu vise dulci si inchegate. In care m-am si pierdut cu mulțumire. Nu asa se întâmpla oricum?! Dar cum socoteala din târg nu corespunde cu cea de acasa, nici planurile mele de seara nu au fost in concordanța cu realitatea severa. Impresia vaga ca am auzit soneria, m-a trezit brusc. Amăgitor, am alungat nastrusnica idee  si m-am grabit sa ma scufund iar in profunzimea visului. Din pacate am sesizat o oarece foiala alaturi si somnul s-a desprins usor. In întunericul obloanelor trase ne-am ridicat in capul oaselor intrigati. Am auzit bine? Treji deja, auzim o forfota in fata casei, nepotrivita cu ora tarzie din noapte. Vocile complementare ne-au activat dintr-o data toate simțurile. Pana sa ne dezmeticim si, mai ales eu, cu o stare de panica acută, ding-dongul soneriei a străpus iar casa, acum doar pe jumatate adormita. Dintr-o data, treptele din casa au părut prea multe, agitatia de afara prea suspecta, gandurile mele – sumbre ca efect. My darling, linistitor mi-a spus ferm sa stau acolo (sus) si a coborât. Eu inclinam spre nu, dar nu am mai apucat sa ii comunic. Am stat in capul scarii, prudenta si am ascultat conversatia ce s-a legat. Usa a ramas neclintita.

– Cine esti si ce vrei?!

Ma rog, nu chiar asa, dar cam pe acest ton.

– Pai, scuzați deranjul, susura o voce masculina, sunt vecinul de alaturi. Pisica noastra este pe acoperisul verandei voastre.

Prind curaj si cobor treptele in întuneric. Prin geamurile ce încadrează usa se contureaza imaginea unui individ inofensiv, in short. Franceza lui era presarata de un  accent străin .

– Asa si? continua my darling iritat.

– Pai, reia el, ma copine (prietena mea) ma înnebunește. M-a trimis sa caut pisica si orientandu-ma dupa mieunat (intr-adevăr undeva intre al doilea si al treilea sunet de sonerie am auzit un mienuat prelung), am  descoperit-o pe veranda la voi.

Planurile mele initiale au fost inlocuite subit de operatiunea salvati pisica. „Stai acolo, Pilou, nu te arunca te rog!”, il mai striga din cand in cand barbatul. Surprinzator, eficienta a dat roade. S-a facut rost de o scara lunga, s-a montat, italianul s-a cocotat pe ea, a mormait vreo doua vorbe „de bine” pisicii exploratoare, a depus-o cu zambete false, sau nu in bratele stapanei disperate,  ba am intretinut chiar si o conversatie nocturna. Astfel am aflat ca încercase sa sune pompierii, dar operațiunea are un cost usturator. Cat costa o noapte nedormita a vecinilor? Nimic. Atunci purcedem la ei, lasa pompierii draga!

Acum, cand scriu, Pilou a poposit iar pe acoperisul nostru. Identific mieunatul pirpiriu. Sunt convinsa ca va cobori cand are el chef.  Făra pompieri sau vecini smulși din somnul adânc al nopții. Pilou mi-e cunostinta veche, care tatoneaza terenul de vreo luna, doar doar s-o imprieteni cu mine si iata, a găsit si cea mai apropiată cale spre fereastra mea.

Oare la noapte isi continua încercările Pilou? Tare mi-as dori sa nu…

Sursa foto: Wikimedia commons

Reclame

21 de gânduri despre „Pisica neagră…vise întrerupte 

 1. Te-am citit pe nerasuflate. Am o Fifi, neagra ca taciunele, dar nu i-as da drumul din casa uite si din astfel de motive, nu doar din acela de a-mi fi teamă că pădurea mi-o va inghiti definitiv. Insa la tine a fost cu deranj mare, nu stiu cum as fi reactionat, zau asa. Seara faina si somn..fara pisici!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Adriana, cam asa te citesc eu de fiecare data :). Nici eu nu o las pe tricolora mea, Lila, afara, nu ma pot imagina fara ea, asa ca am ales varianta simpla pentru mine… Culmea e ca nici nu intretinem relatii cu vecinii, nu e loc nici de buna ziua uneori. Sunt reci si oricum fiecare urca sau coboara din masina in fata casei lui, deci nici o interferenta… Asa ca nu de dragul lor am fost asa receptivi. Pentru Pilou. Multumesc! Saptamana frumoasa!

   Apreciază

  1. Nu mai tine, asa e Fabiola. Si eu sunt disperata daca ii scap din vedere pe unul di ei dar ma intreb totusi daca as trezi vecinii in mijlocul noptii. Nu stiu… Sa stii ca dupa sperietura cu soneria cand toate gandurile negre imi treceau prin minte, am rasuflat usurata ca pana la urma era vorba de pisica, asa ca nu m-am mai enervat… Altfel si pe ai mei ii cert cand imi tulbura somnul…

   Apreciat de 1 persoană

  1. Asa-i Petru. Exact asta ne-a mirat si pe noi, cum de altfel cu o noapte inainte tot pe acolo a marsaluit si a coborat ea cand a avut chef… Ideea e ca era complet intuneric pe strada si sunatul acela alarmant nu facea decat sa te ingrijoreze. Nu se vedeau decat 2 contururi agitate. Si in plus m-am gandit ca e ceva mai grav si nu puteam ignora solicitarea. Cum ne trecuse somnul am salvat mâța, ce sa facem!

   Apreciază

 2. Buna!Prieten drag
  Sarbatoarea Rusaliilor binecuvantata !
  Un buchet de ganduri bune cu parfum de speranta si liniste legat cu un fir trainic de implinire…este pentru tine si ti-l daruiesc cu tot dragul…
  Sa aii o zi colorata in nuantele bucuriei,a fericirii si a bunei dispozitii!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s