Publicat în Ipostaze

O alt fel de percepție

Nu e nevoie să grăbești lucrurile, de multe ori curg ele de la sine, cu o înșiruire aproape firească. Dacă vii în întâmpinarea lor e altceva, să le primești, așa cum vin, deodată sau pe rând, să le îmbrățișezi, să le accepți, să le dispuți. Cum vrei! Au ele lucrurile un fel al lor de a se-ntâmpla. Nu trebuie să le presezi și dacă nu le faci atunci, tot se întâmplă cumva. Uneori te iau prin surprindere ca uimită să te intrebi dacă le-ai căutat tu oarecum sau ele te-au găsit pe tine. Nedumerită, ridici din umeri și le lași. Le lași să curgă…
Dacă se întâmplă să treacă neobservate te miri iar, pai eu unde, cum, ce făceam?
Dar admiți că au fost macar. Și ele trec iar tu rămâi doar cu percepția lor. Iată, s-a mai adăugat un lucru care a contribuit într-un fel sau altul la ființa ta. Te-a înălțat sau te-a mai coborât puțin. Și-a lăsat amprenta.
Intruziunea te sperie uneori, dar îți lipsește când nu este. Contarietatea lucrurilor. Asta te definește. Pentru că tu nu ești nici aici, nici acolo. Poate acum? Da, acum, când ele vin, și tu le lași să vină, când ele te împresoară iar tu le inspiri cu naturalețe, de parcă erau deja aici, acum, acolo, cu tine împreună tot o existență.
Nu te grăbi, nu alerga, nu te scutura. Lasă lucrurile să curgă ca o apă când lină, când agitată de curenți necunoscuți, când tulbure, când de o transparență rară. În aceste momente de o frumusețe pură tresari. Tresari pentru că înțelegi acum. Acum înțelegi că ești totalitatea lucrurilor ce vin când nu te aștepți, ce pleacă atunci când ai vrea să mai rămână. Lucrurile vin și pleacă, tu, rămâi.

IMG_1136.JPG
Sursa foto: google

Reclame

6 gânduri despre „O alt fel de percepție

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s