Publicat în Monik sau d-ale mele...

Acasă la mama

Stau. In grădină. La umbră. Ceva mă face să mă gândesc la un lucru din trecut, o amintire, un vis, un dor… Nu prea știu ce anume. Mă uit alene in jur și peisajul e cât se poate de casnic. Rufele proaspăt spălate întinse pe sârmă la soare, vântul ce le adie prelung se simte ca o catifea in caldura de afară, un copac imens in spatele sârmei, in curtea de alături, verdele grădinii in ansamblu, rosul florilor si casele ce se desenează in raza mea vizuală. E un aer de… Un aer de casă, de acasă, de casa noastră din Constanța. Gândul mă poartă spre mama, care robotește sprintenă când in casă, la bucătărie, cand in curte la întins rufe, când ieșind pe poartă după fructe, orice, numai să-și bucure fetele cucuiete ce se adună, prea rar dacă o întrebi pe ea, la ea. Da, e un aer de vacanță acasă la mama.
Umblăreață cum sunt, cutreier lumea largă dacă timpul/bugetul mi-o permit, dar ca la mama acasă, pe timp de vară nu e niciodată. Sentimentul acela că ești in siguranță, ferit de rele, ocrotit, hrănit, îngrijit, iubit si lipsit de orice grijă. Le e foame copiilor, nu-i bai, se ocupă mama (bunica pentru ei), ai o poftă subită de cartofi prăjiți, no problem, mama îi are deja puși in ceaun. Vrei cireșe, struguri sau mai știu eu ce, te trezești dimineața si ii gașești proaspeți pe masă. Vrei sa mai afli ce se întâmplă prin vecini, mama se oprește din treabă si îți povestește. Vrei sa o liniștești si sa o încurajezi in clipe de neliniște, te lasă.
Acasă la mama ești liber sa faci dupa bunul plac. Sa stai până la prânz in pat cu tableta in brațe, go ahead! Să ieși la plajă de abia după ora 4 când poți efectiv să îți târăști picioarele prin tot orașul ca să ajungi acolo, be my guest! Vrei sa lenevești in grădină la umbră, se așează și ea lângă noi fericită.
Acasă la mama e refugiul nostru drag si locul nostru de regăsire.
Mi-e dor de mama!

IMG_1078.JPG

Reclame

6 gânduri despre „Acasă la mama

   1. Absolut! Ne curge prin vene, nu se pierde niciodată. Indiferent de…. orice s-ar spune 😉
    Îmi pare rău de discuţia în contradictoriu, nu pot interveni pentru că respect părerile tuturor şi discuţia nu mă viza deloc.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Am regretat ca am reacționat pe postul tău si profit acum ca ai amintit sa imi cer scuze ca m-am inflamat. Nu avea legătura cu subiectul ales de tine, dar am trăit personal comentariul respectiv. Poate ca nu trebuia. Si înțeleg de ce nu ai intervenit, oricum, nu cred ca aici vroiai sa ajungi cu tema propusă. Sa știi ca am ales de mult sa trăiesc făra opinii si dispute politice, curiozități de gen sau să mă țin la zi cu realitatea ce ne înconjoară. (Daca e ceva vital, mi se comunică intr-un fel sau altul de apropiați. Singura sursă de info e radio si imi place sa cred ca e alegerea cea mai bună pt mine.)
    Nu a fost o opinie politică, a fost o negare a ființei mele pe care nu o accept. De aici reacția.
    Iar postul tau a fost inofensiv, mi-e tare drag sa te citesc…

    Apreciază

   3. Nu, te rog să nu ceri scuze! Pe mine nu m-ai deranjat cu nimic şi nu a deranjat comentariul tău. Te rog să comentezi oricând, orice. Deşi e normal ca unele postări (cu toate că mult prea rar postez teme „la zi”) să stârnească reacţii diferite. E normal să fie păreri diferite. Mi-e teamă puţin doar să nu se simtă nimeni jignit pentru că, chiar dacă nu porneşte de la mine, la mine acasă vreau să se simtă toată lumea bine. Când oamenii doar schimbă păreri, nu intervin că nu-i frumos să mă bag în discuţii.
    July mi-e tare dragă, la fel cum îmi eşti şi tu. Şi sunt convinsă că nu a spus-o personal şi nu a vrut să supere pe nimeni.
    Nu am nicio o legătură cu politicul, ne evităm reciproc 😀

    Apreciat de 1 persoană

   4. Merci. Si ai dreptate, oamenii au pareri diferite. Esti o gazda perfecta si de aceea ne simtim cu totii asa bine la tine acasa.
    Stiu ca nu a spus-o personal, nici nu aparusem in discutie pana sa citesc ultimul rand din comentariul cu pricina. Si cine stie, daca as cunoaste-o poate ne-am indragi chiar. Cu opinii diferite cu tot :). Am avut ceva cu remarca in sine nu cu persoana.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s